Besprijekoran ten: Pet koraka uz koje će make-up trajati cijeli dan

Svi želimo da nam podloga traje cijeli dan ili cijelu noć, a evo i kako to postići u pet jednostavnih koraka.

1. Hidratantna krema

Kako bi make-up trajao cijeli dan, kožu je za početak potrebno dobro hidratizirati. Najbolje je koristiti jako hidratantne kreme jer su one idealna podloga za make-up. Što je koža bolje hidratizirana, manje će se vidjeti sitne bore i linije. Koža pod hidratizacijom zapravo očvrsne.

2. Primer ili baza za make-up

Drugi je korak primer. Primer sadrži pigmente koji pomažu puderu da se uhvati za kožu i time dobivamo dugotrajnu podlogu. Nanosi se od sredine lica i povlači prema kraju.

Ako je koža sklona crvenilu i osjetljiva, onda je najbolje primijeniti zeleni primer. Ostavite ga minutu da se dobro upije prije nanošenja pudera.

3. Puder

Kod dugotrajne podloge nije potrebno stavljati puno pudera. Ne radi se o količini, nego o tehnici. On tenira kožu, ne pravi novu. Puder se stavlja na lice, a područje oko očiju treba izbjegavati jer na njega ide korektor. Odaberite puder koji je za nijansu svjetliji od ostatka tijela da biste dobili svježinu podloge.

4. Korektor

Oko očiju se stavlja korektor koji je za nijansu svjetliji od ostatka lica. Ako su podočnjaci smeđi, birajte roze nijanse. Ako su podočnjaci plavi, boja breskve i u tome će dobro pomoći.

Osim što korektor pomaže da pokrijemo podočnjake, on je odlična baza za sav ostali make-up koji se nanosi na kapak. Često se griješi stavljajući sjenilo direktno na kapak, a onda se ono nema za što zalijepiti.

5. Puder u prahu

Puder u prahu najvažniji je za dugotrajnu podlogu, on fiksira mokre teksture. Područje oko očiju fiksira se puderom u prahu koji je svjetliji. Na bore je važno pravilno utapkati, odnosno zagladiti korektor kako ga ne biste fiksirali puderom u prahu i tako dodatno istaknuli bore.

PROČITAJTE  Domaći super piling protiv celulita uz samo tri sastojka

Ostatak lica najbolje je fiksirati puderom u prahu koji je malo tamniji od pudera u prahu koji ste stavili na područje oko očiju. Fokusirajte se na T-zonu, ona mora biti dobro fiksirana tako da puder s vremenom upija sebum koji koža izlučuje.

Nemojte zaboraviti na prijelaz između vrata i lica. Važno je napraviti dobar prijelaz i to područje ujednačiti puderom. Ako tako nanesete podlogu, možete biti sigurni da će trajati cijeli dan.