Bebe rođene na ove datume imaju najveće šanse za uspjeh

Istraživači MyHeritagea istražili su kada je rođeno 1000 dobitnika prestižnih nagrada kako bi otkrili rođendane koji će najvjerovatnije donijeti uspjeh.

Nagrade su bile Grammyji, Oscari, Svjetska prvenstva, Michelinove zvjezdice, Zlatni globusi, Pulitzerove nagrade, Nobelove nagrade, Bookerove nagrade, Zlatne palme i Olimpijske igre.

Od 365 dana u godini, 30. april se pokazao kao dan koji donosi najviše dobitnika. Među 1000 dobitnika ili nominiranih u užem izboru, 11 ih je bilo rođeno na ovaj datum, uključujući i oskarovku Cloris Leachman, jednu od najslavnijih glumica u historiji.

Druge poznate zvijezde rođene na ovaj dan su reper Travis Scott, glumica Gal Gadot i glumica Kirsten Dunst.

Drugi datum koji je najviše povezan s osvajanjem prestižnih nagrada je 27. april. Ima ukupno osam od 1000 dobitnika i nominovanih koji su ušli u uži izbor. Na ovaj dan rođena je pjevačica i dobitnica Grammyja Lizzo kao i glumica i dobitnica Zlatnog globusa Sally Hawkins.

April se tako pokazao kao najuspješniji mjesec, a 99 dobitnika najprestižnijih nagrada rođeno je u ovom mjesecu. Novembar je zauzeo drugo mjesto s 94 dobitnika. Među njima je dobitnica Oscara i Zlatnog globusa Anne Hathaway kao i dobitnik Michelinove zvjezdice Gordan Ramsay.

Mart je bio treći najuspješniji mjesec, s 92 dobitnika. Februar je prema ovom istraživanju najmanje uspješan mjesec. Tokom ovog mjeseca rođeno je samo 58 dobitnika. Među njima je nogometaš i osvajač Svjetskog prvenstva Cristiano Ronaldo kao i oskarovac ​​Daniel Kaluuya.

Mjeseci i broj dobitnika nagrada

1. April, 99

2. Novembar, 94

3. Mart, 92

4. Septembar, 90

5. Januar, 90

6. Oktobar, 90

7. Maj, 85

8. Juli, 80

9. Juni, 75

10. Avgust, 75

11. Decembar, 71

12. Februar, 58

PROČITAJTE  "Zelena boginja": Bomba u čaši koja tjera bolesti i lošu vibru