Beauty tips&tricks: Kako odložiti pojavu bora oko očiju?

U nastavku su beauty strategije – jutarnje i večerenje koje će na neko vrijeme odožiti pojavu bora tamo gdje je koža najtanja. Naravno, u pitanju je područje oko očiju!

Jutarnja rutina:

#1 Umijte se čistom vodom i nanesite kremu za njegu zone oko oka tapkajući prstom. Koristite domali prst jer je on najslabiji u šaci, te nećete mnogo opterećivati nježnu kožu.

#2 Smjer kojim nanosite kremu izuzetno je važan, ne želite da budete saveznik borama, već njihov protivnik, zato utrljavajte kremu u suprotnom pravcu od njihovog stvaranja. Natapkajte proizvod oko oka, a potom ga najnježnijim pokretima razmažite po sljedećoj putanji: krenite od sljepoočnica, preko donjeg kapka, ka suznom kanalu, preko gornjeg kapka i ponovo završite na slepoočnicama.

Šminka 

#1 Korektor za podočnjake najbolji je saveznik protiv umornog izgleda, ali potrudite se da i to bude njegujući proizvod zato što na vašem licu provodi i više od osam sati. Na zonu oko oka nemojte stavljati krem i korektore u stiku. Osim što se teško razmazuju, oni su najčešće puni ulja.

#2 Najbolje bi bilo da se opredijelite za lagane tečne korektore. Ne brinite da li će biti dovoljno “jaki” da prekriju sivu/zelenu/plavu boju podočnjaka – hoće, ali ako odaberete pravu nijansu. Ona bi trebalo da bude narandžastog tona.

Naveče

Kada budete skidali šminku, odaberite što nježniji proizvod. Idealno bi bilo da to bude neki uljani ili dvokomponentni skidač šminke koji će samo da klizi preko kože oko oka.

#1 Natopite tupfere skidačem i držite ih blago pritisnute na kapke. Tako će proizvod rastopiti šminku i neće biti potrebe za trljanjem.

#2 Poslije skidanja šminke, još jednom očistite zonu oko oka, ali ovaj put micelarnom vodom koja će blago ukloniti sve ostatke šminke, ali i prethodnog skidača.

PROČITAJTE  Japanke redovno koriste prirodnu masku za lice sa 4 sastojka. Kunu se da briše bore

#3 Ponovo nanesite kremu istim postupkom kao pod br. 2.