Aloe Vera ulje – blagodat za zdravlje i ljepotu!

Aloe Vera ulje je najefikasniji put do mladalačkog izgleda kože – njene blistavosti, zategnutosti, sjaja i zdravlja, ali i do lijepog i njegovanog izgleda kose. 

Evo kako sve možete da koristite ovo ulje…

#1 Za posvjetljenje tena

Aloe Vera sadrži aloesin, jedinjenje koje utiče na tonus kože. Ovo jedinjenje blokira proizvodnju melanina radi posvjetljenja boje kože. Poznato je da UV zrake utiču na stvaranje tamnih mrlja i pigmentaciju. Lokalna primjena ulja Aloe Vere može doprinijeti smanjenju intenziteta ovih mrlja. Kombinacija kokosovog ulja i ulja Aloe Vere je najefeikasniji tretman za posvjetljenje tena.

#2 Protiv komaraca

Mješavina ulja Aloe Vere i maslinovog ulja na koži se koristiti lokalno kao vrlo efikasno sredstvo protov komaraca. Sprovedena su brojna istraživanja na ovu temu, pri čemu je dokazano da Aloe Vera ulje u kombinaciji sa maslinovim stvara sloj na koži koji je vrlo odbojan komarcima.

#3 Uklanja akne s lica

Studija je pokazala da Aloe Vera ulje može pomoći pri smanjenju lezija akni na licu. Antibakterijska svojstva ulja Aleo Vere zaslužna su za liječenje hroničnih i jako upaljenih akni na licu. Aloe Vera ulje može se kombinovati sa uljem čajevca kako bi se smanjulo lučenje sebuma i suzbio razvoj bakterija koje uzrokuju akne.

#4 Podstiče rast kose

Aloe Vera predstavlja jedan od najpopularnijih kućnih lijekova za borbu protiv opadanja kose i suhog vlasišta. Listovi Aloe Vere i njeno ulje mogu se koristiti na suhom vlasištu, kao i kod oštećenih krajeva i kose koja je izgubila svoj sjaj zbog farbanja. Aloe Vera ulja održava pH ravnotežu kože glave i sprečava opadanje kose.

#5 Eliminiše strije

Strije su jedna od nepoželjnih strana trudnoće. Takođe one nastaju zbog hormonskog disbalansa i naglog dobitka na težini. Ulje Aloe Vere u kombinaciji sa nosačem ulja smatra se najprirodnijim i najefikasnijim načinom za borbu sa strijama.

PROČITAJTE  Koje ulje odabrati za masažu