5 pravila za mladolik i njegovan izgled

Godine prolaze, ali to ne znači da lijep i njegovan izgled treba proći sa njima. Naime, za održavanje lijepog i mladolikog izgleda dovoljno se pridržavati nekoliko jednostavnih pravila na koja vas podsjećamo u nastavku:

1. Ispravno buđenje

Posvetite sebi malo vremena ujutru, to će vam pomoći da lakše prođete kroz naporan dan. Nakon što čujete alarm, iskačete iz kreveta, kuhate kafu, popijete je u nekoliko minuta i izjurite iz kuće. Ako vaše jutro izgleda ovako, tu pravite veliku grešku, jer ništa ne utiče na starenje kao stres. Nakon buđenja, najbolje bi bilo da se protegnete, uradite nekoliko vježbi i priuštite sebi laganu masažu lica i glave. Masaža glave će vam pomoći da se razbudite, aktivirate limfni sistem i poboljšate raspoloženje. Na ovaj način bićete spremne za dan pred vama.

2. Unosite dovoljno vode

Sve mladolike žene dan započinju velikom čašom vode. One, takođe u toku dana popiju najmanje još 1,5 litara vode. Hidratacija je ključna u održavanju dobrog izgleda. Ako organizmu nedostaje tečnosti, prvi znaci se vide baš na licu. Ono izgleda ispijeno, umorno, a javljaju se i podočnjaci.

3. Izbor pravih namirnica

Sve što pojedemo i popijemo, odražava se na stanje kože. Baš zato je vrlo važno praviti pravi izbor kada je hrana u pitanju. Razmislite o uvođenju heljde u ishranu. Osim toga, dovoljan unos povrća i namirnica koje obiluju vitaminom A će značajno uticati na lijep izgled kože.

4. Praktikujte masažu lica

Masažom lica zatežu se mišići, a samim tim lice izgleda mladoliko. Dokazano je da masiranje lica podstiče cirkulaciju, vraća elastičnost i sjaj koži.

5. Vitamin C igra ključnu ulogu 

Vitamin C se bori protiv umornog tena, slobodnih radikala, stimuliše proizvodnju kolagena i umanjuje pigmentne fleke, baš zato sve mladolike žene njegu baziraju na kremama upravo sa ovim vitaminom.

PROČITAJTE  Tri kupke koje će vas riješiti neprijatnih mirisa stopala