3 savjeta za zdravo mršanje bez velikog napora

Gubitak tjelesne težine, na zdrav način, predstavlja temeljnu promjenu vašeg načina života, kako na planu ishrane i redovne fizičke aktivnosti, tako i kada je vaše razmišljanje u pitanju.

Istina je da je napredak u stvaranju figure, kakvu želite, proporcionalan vašem napornom vježbanju, zdravoj ishrani i velikom strpljenju. Svi drugi vidovi uspjeha, vratiće vam izgubljene kilograme kao bumerang.

Postoji nekoliko stvari koje bi trebalo da znate, prije nego što se upustite u ovaj dugoročni proces:

1. Prestanite da se fokusirate na gubitak masti

Prije svega, iscrpljujuće je brojati svaku kaloriju. Poenta je jesti zdrave masti, a vaš fokus trebalo bi da preusmjerite na jačanje mišića. Na taj način provešćete više vremena u teretani, oformićete mišiće i sagorjećete masnoće. Ovaj princip rada, mnogo je efikasniji, nego da cijelog dana sjedite kod kuće i brojite svaku pojedenu kaloriju. Treningom ćete oblikovati svoju figuru i ubrzati metabolizam.

2. Nemojte se izgladnjivati

Stvaranje kalorijskog deficita, preduslov je gubitka težine, ali to ne znači da treba da se izgladnjujete, dovoljno je da samo malo smanjite svoje porcije. Umjesto da izgladnjujete sebe, organizujte svoju ishranu u pet manjih obroka, tokom kojih ćete jesti zdrave nutrijente kao što su proteini, zdrave masti i dobri ugljeni hidrati.

3. Smanjite unos ugljenih hidrata

Nemojte ih potpuno isključiti jer su i oni nutrijent koji je potreban vašem tijelu, ali se potrudite da ugljene hidrate svedete na minimum. Najbolje je da svaki vaš obrok sadrži proteine, zdrave masti i veoma malo ugljenih hidrata.

PROČITAJTE  Četiri signala koja vam tijelo šalje ako kilograme gubite na nezdrav način